Kergelt vürtsikas roog veise lõikudest

Koostis- ja maitseained: 1 pk (390g) Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõiked Šalottsibul 40g Värviline beebi porgand (võib kasutad ka tavalist porgandit) 80g Küüslauk 6g Värske chilli kaun 8g Tume soja 12g Vesi 80ml Sool Värske koriander 5g Seesami seemned Valmistamine: Pese beebiporgandid korralikult švammiga nii, et ei oleks mulda (jäta koor peale , kuna see [...]

By |2019-03-19T15:19:39+00:00märts 3rd, 2019|Kergelt vürtsikas roog veise lõikudest kommenteerimine on välja lülitatud

Grillitud koftad (kebab)

Kogus 6-le Koostis- ja maitseained: 1 pakk (500g) Liivimaa lihaveise mahe hakkliha Küüslauk 20g Sibul 30g Värske petersell 30g Leib või leivapuru 25g Chilli helbed 2g Värske koriander 6g Värsked selleri lehed 12g Paprika pulber 6g Sool Purustad pipar Puidust vardad Valmistamine: Leota vardaid vees, et küpsetamisel ei läheks mustaks või põlema. Kui kasutad leiba [...]

By |2019-03-19T15:24:03+00:00märts 3rd, 2019|Grillitud koftad (kebab) kommenteerimine on välja lülitatud

Steik apteegitilli ning kaalika kreemiga

Kogus 6-le Koostis- ja maitseained:  3 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise steik (2x200g) Purustatud pipar Apteegitill ehk fenkol 1 kg Valge vein (riesling) 0,3l Vesi 0,3l Suhkur 30g Valge jahvatatud pipar Sool Mesi 10g Kaalikas 0,6kg Rõõsk koor 60ml Valmistamine: Maitsesta steigid soolaga ning hoia kuni soolakristallid on sulanud. Lõika fenkol pikuti neljaks sektoriks. Rösti [...]

By |2019-03-19T16:22:13+00:00märts 3rd, 2019|Steik apteegitilli ning kaalika kreemiga kommenteerimine on välja lülitatud

Rohumaaveise esiselg musta küüslaugu aioliga

Koostis- ja maitseained:  lihaveise esielja steik (ca 2x200g pakendis) Marinaad:  poole sidruni mahl paar oksa tüümiani 1/2 dl oliiviõli soola pipart 2-3 küünt küüslauku  mett Musta küüslaugu aioli  3-4 musta küüslaugu küünt 1 muna 2 dl mahedamaitselist õli Juhend: 1. Sega marinaadi ained omavahel. Pigista kaussi esmalt sidrunist mahl ja nopi tüümianilehed varre küljest. Kalla [...]

By |2019-03-03T17:46:52+00:00märts 3rd, 2019|Rohumaaveise esiselg musta küüslaugu aioliga kommenteerimine on välja lülitatud

Osso bucco hautis

Traditsiooniline itaalia talumehe roog, mis on maailmas tuntust kogunud sellisel määral, et isegi loomast lõigatavaid koodi tükke nimetatakse Osso Bucco'ks. Koostis- ja maitseained 1 pakk Liivimaa Lihaveise osso buccot 1/2 spl jahu sool, pipar 25 g või 1 spl oliivõli 1 sibul, peeneks hakitud 1 porgand väikesteks tükkideks 1 sellerivars väikesteks tükkideks 1 küüslauguküüs 1 klaas [...]

By |2019-03-19T15:28:24+00:00märts 3rd, 2019|Osso bucco hautis kommenteerimine on välja lülitatud

Osso bucco täisterasinepikastmes

Koostis- ja maitseained: Lihaveise osso bucco tükid (4-5 liikmelisele perele soovitame võtta 2 pakki) võid värsket rosmariini küüslauku 1 petersellijuur (võib asendada ka lehtpeterselliga) 1/4 juursellerit 3 sibulat 4 loorberilehte 10 tera musta pipart 3 sl meresoola vett Pruunista pannil Liivimaa Lihaveise koodi lõigud ehk osso bucco, lisades või, värske rosmariini ja küüslaugu tükid. Pruunistamise [...]

By |2019-03-19T15:30:42+00:00märts 3rd, 2019|Osso bucco täisterasinepikastmes kommenteerimine on välja lülitatud

Klassikaline ja eestipärane ahjuküpsis

Koostis- ja maitseained Liivimaa Lihaveise ahjupraad või sisetükk 1 spl meresoola 1 spl värskelt jahvatatud musta pipart 1 küüslauk 2 sibulat 2 porgandit 2 sellerit oliiviõli ürte nt. tüümian, rosmariin, loorber, salvei 1. Eelsoojenda ahi 240 kraadini. 2. Pese juurviljad ning tükelda jämedalt, juurvilju koorida ei ole vaja. Murra küüslauk küünteks ning laota koos teiste [...]

By |2019-03-19T15:31:24+00:00märts 3rd, 2019|Klassikaline ja eestipärane ahjuküpsis kommenteerimine on välja lülitatud

Hiinapärane veisehautis

Koostis- ja maitseained 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise pajakuubikuid 1-2 porgandit 100 g seeni 1 spl hakitud ingverit 2 hakitud küüslauguküünt Veidi tšillit 2 spl jahu 3 spl sojakastet 0,5 l veisepuljongit 0,5 tl Hiina 5-vürtsisegu (koriandriseemned, roheline aniis, nelk, apteegitill, kaneel) 0,5 tl palmisuhkrut rohelist sibulat Kuidas teha Kuumuta ahi 160-170 kraadini. Kuivata lihatükid esmalt [...]

By |2019-03-19T15:32:04+00:00märts 3rd, 2019|Hiinapärane veisehautis kommenteerimine on välja lülitatud

Panniroog lillkapsa ja brokkoliga

Koostis- ja maitseained 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõikeid 1 sibul (peenikesteks tikkudeks lõigatud) 1 väike brokkoli 1 väike lillkapsas 3 spl sojakastet 2 spl austrikastet 200 ml keedetud vett 1tl mapuche indiaanlaste vürtsisegu soovi korral 1tl maisitärklist + veidi külma vett Veiseliha peab enne kasutamist kindlasti pool tundi toatemperatuuril seisma. Seejärel kuivata lihatükid [...]

By |2019-03-19T15:33:52+00:00märts 3rd, 2019|Panniroog lillkapsa ja brokkoliga kommenteerimine on välja lülitatud

Vokiroog paksoi, brokkoli ja veiselihaga

Koostis- ja maitseained: 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise lihalõikeid 1 brokkoli, väikesed õisikud eraldatud 200 g suhkruherneid 4 vart rohelist sibulat, haikutuna 2 küüslauguküünt, hakituna (võib kasutada ka Gourmet Gardeni küüslaugupastat) pöidlasuurune jupp ingverit (võib samuti lisada 1 tl Gourmet Gardeni toodet) 4 sl Hoisin kastet õli vokkimiseks 3 paksoid, lehed eraldatud  (võib asendada värske [...]

By |2019-03-19T15:34:31+00:00märts 3rd, 2019|Vokiroog paksoi, brokkoli ja veiselihaga kommenteerimine on välja lülitatud