Veise koot e Osso Bucco

Veise koot ehk Osso Bucco – veise koodilõigud. Ideaalsed tradistsioonilise veisehautise tegemiseks. Sobivad ka grillimiseks ja barbeque ahjus valmistamiseks.

By |2017-10-24T14:25:47+00:00oktoober 24th, 2017|Veise koot e Osso Bucco kommenteerimine on välja lülitatud

Välisfilee

Välisfilee – selja pikim lihas, mis on parim steikide valmistamiseks. Sellest veise osast lõigatakse kuulsat New York-steiki, nii kondiga kui kondita.

By |2017-10-24T14:25:44+00:00oktoober 24th, 2017|Välisfilee kommenteerimine on välja lülitatud

Kael

Looma üks liikuvamaid lihaskondi on kael. Iga kord, kui veis haarab uue rohulible järele, liigub ka kael. Sinu jaoks tähendab see seda, et lihas on kõõluseline, ehk täis kollageeni, ning lihaskiud on tugev. Aeglaselt sulades on see kollageen iga hautise esmatähtis osa, andes viimasele küllusliku maitse ning hea keha. Tänu tugevale kiule saab kaelalihast ka [...]

By |2017-10-24T14:25:45+00:00oktoober 24th, 2017|Kael kommenteerimine on välja lülitatud

Petite tender

Petite tender on endiselt üsna vähe tuntud lihas ning sellest on kahju, kuna petite tender on koos sisefileega looma kõige pehmemad lihased. Petite tender on osa veise abast ning paikneb kohe abasteigi kõrval. Petite tender sobib terve lihasena või medaljonidena grillimiseks või praadimiseks.

By |2017-10-24T14:25:45+00:00oktoober 24th, 2017|Petite tender kommenteerimine on välja lülitatud

Abasteik ehk Flat Iron

Selle lihase juures on huvitav tema inglisekeelne nimi. Flat Iron või eesti keeles triikraud on saanud oma nime, kuna kujult meenutab ta enim vanaaegse triikraua põhja. Nimi ei riku meest ja abasteik on veise üks kõige pehmematest lihasest, ta on mahlane ning tal on väga tugev maitse. Abasteik sobib terve lihasena grillimiseks või praadimiseks.

By |2017-10-24T14:25:45+00:00oktoober 24th, 2017|Abasteik ehk Flat Iron kommenteerimine on välja lülitatud

Sisetükk

Sisetükk – üks pehmemaid tagaosa lihaseid. Sobib steikideks, minutipihvideks ja röstbiifiks.

By |2017-10-24T14:25:47+00:00oktoober 24th, 2017|Sisetükk kommenteerimine on välja lülitatud

Picanha

Picanha sai populaarseks 60ndatel aastatel, kui immigrantidest Ungari lihunikud tutvustasid seda Brasiilias, Volkswageni tehases odava tükina, millest teha šnitslit. Brasiillased otsustasid ristluu pealt lõigatud rasvakihiga kolmnurkse tüki panna grillile ning teha sellest Brasiilia köögi lahutamatu osa. Picanhal on väga spetsiifiline maitse ning mahlasus, mille annab rasv. Picanha sobib grillimiseks terve lihasena või Brasiiliapäraselt ribadena vardas.

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 24th, 2017|Picanha kommenteerimine on välja lülitatud

Sisefilee

Sisefilee ise vajab väga vähe tutvustust, sest ka kõige lihavõõram inimene on kuulnud sellest looma kõige pehmemast tükist. Kõige tähtsam on sisefilee juures meeles pidada, et tegu on täiesti rasvatu tükiga, mis nõuab oskust, kuna kuivab ja üleküpseb väga kiiresti. Sisefilee moodustab veisest alla 1% ning sobib eelkõige Boeuf á la tartare’i valmistamiseks, ent ka [...]

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 24th, 2017|Sisefilee kommenteerimine on välja lülitatud

Tri-tip

Nagu nimigi ütleb on tri-tip kolmnurkne suur lihas, mis on lõigatud välisfilee alt. Struktuurilt on ta sarnane rinnatükiga, kuid kindlasti ei ole Tri-tipil sama palju välist rasva. Maitse pole tal nii tugev ning on pigem sarnane pähklitükiga, mis tähendab, et Tri-tip sobib maitsestamiseks marinaadiga. Tri-tipi grillitakse terve lihasena.  

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 23rd, 2017|Tri-tip kommenteerimine on välja lülitatud

Küljesteik

Küljesteiki on mitmel pool kutsutud ka valeks Hanger steigiks, ehk on viimasega ka üsna sarnane. Tal on tugev veisemaitse ja jämedakoeline struktuur, tänu millele võtab ta eriti hästi omaks erinevaid marinaade. Küljesteik sobib kiireteks valmistusmeetoditeks nagu grillimine ja praadimine. Peale tervena grillimist sobib ka õhukeste viiludena grillimiseks.

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 24th, 2017|Küljesteik kommenteerimine on välja lülitatud