Abasteik ehk Flat Iron

Selle lihase juures on huvitav tema inglisekeelne nimi. Flat Iron või eesti keeles triikraud on saanud oma nime, kuna kujult meenutab ta enim vanaaegse triikraua põhja. Nimi ei riku meest ja abasteik on veise üks kõige pehmematest lihasest, ta on mahlane ning tal on väga tugev maitse. Abasteik sobib terve lihasena grillimiseks või praadimiseks.

By |2017-10-24T14:25:45+00:00oktoober 24th, 2017|Abasteik ehk Flat Iron kommenteerimine on välja lülitatud

Sisetükk

Sisetükk – üks pehmemaid tagaosa lihaseid. Sobib steikideks, minutipihvideks ja röstbiifiks.

By |2017-10-24T14:25:47+00:00oktoober 24th, 2017|Sisetükk kommenteerimine on välja lülitatud

Picanha

Picanha sai populaarseks 60ndatel aastatel, kui immigrantidest Ungari lihunikud tutvustasid seda Brasiilias, Volkswageni tehases odava tükina, millest teha šnitslit. Brasiillased otsustasid ristluu pealt lõigatud rasvakihiga kolmnurkse tüki panna grillile ning teha sellest Brasiilia köögi lahutamatu osa. Picanhal on väga spetsiifiline maitse ning mahlasus, mille annab rasv. Picanha sobib grillimiseks terve lihasena või Brasiiliapäraselt ribadena vardas.

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 24th, 2017|Picanha kommenteerimine on välja lülitatud

Sisefilee

Sisefilee ise vajab väga vähe tutvustust, sest ka kõige lihavõõram inimene on kuulnud sellest looma kõige pehmemast tükist. Kõige tähtsam on sisefilee juures meeles pidada, et tegu on täiesti rasvatu tükiga, mis nõuab oskust, kuna kuivab ja üleküpseb väga kiiresti. Sisefilee moodustab veisest alla 1% ning sobib eelkõige Boeuf á la tartare’i valmistamiseks, ent ka [...]

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 24th, 2017|Sisefilee kommenteerimine on välja lülitatud

Tri-tip

Nagu nimigi ütleb on tri-tip kolmnurkne suur lihas, mis on lõigatud välisfilee alt. Struktuurilt on ta sarnane rinnatükiga, kuid kindlasti ei ole Tri-tipil sama palju välist rasva. Maitse pole tal nii tugev ning on pigem sarnane pähklitükiga, mis tähendab, et Tri-tip sobib maitsestamiseks marinaadiga. Tri-tipi grillitakse terve lihasena.  

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 23rd, 2017|Tri-tip kommenteerimine on välja lülitatud

Küljesteik

Küljesteiki on mitmel pool kutsutud ka valeks Hanger steigiks, ehk on viimasega ka üsna sarnane. Tal on tugev veisemaitse ja jämedakoeline struktuur, tänu millele võtab ta eriti hästi omaks erinevaid marinaade. Küljesteik sobib kiireteks valmistusmeetoditeks nagu grillimine ja praadimine. Peale tervena grillimist sobib ka õhukeste viiludena grillimiseks.

By |2017-10-24T14:25:46+00:00oktoober 24th, 2017|Küljesteik kommenteerimine on välja lülitatud

Ribi

Ribi – sobib grillimiseks ja ahjuhautisteks.

By |2017-10-24T14:25:47+00:00oktoober 24th, 2017|Ribi kommenteerimine on välja lülitatud

Välistükk

Välistükk – suur väherasvane tagaosa lihas. Sobib vinnutatud liha tegemiseks, minutipihvideks ja tükina ahjupraeks.

By |2017-10-24T14:26:39+00:00oktoober 24th, 2017|Välistükk kommenteerimine on välja lülitatud

Välistükisilm

Välistükisilm – väga hea kujuga, väherasvane lihas, mis sobib röstbiifiks. Eriti hea tooraine kokkadele Altosaan ahjudesse.

By |2017-10-24T14:26:39+00:00oktoober 24th, 2017|Välistükisilm kommenteerimine on välja lülitatud

Ristluu

Ristluu on looma tagaosa kõige pehmem ja rasvavaene lihas. Ristluu on nii pehme, et selle otsast tehakse ka tartar’i, ent kõige sagedamini lõigatakse ristluu romsteikideks. Ristluu sobib hästi ka ahjuprae valmistamiseks.

By |2017-10-24T14:26:41+00:00oktoober 24th, 2017|Ristluu kommenteerimine on välja lülitatud