Kergelt vürtsikas roog veise lõikudest

Koostis- ja maitseained: 1 pk (390g) Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõiked Šalottsibul 40g Värviline beebi porgand (võib kasutad ka tavalist porgandit) 80g Küüslauk 6g Värske chilli kaun 8g Tume soja 12g Vesi 80ml Sool Värske koriander 5g Seesami seemned Valmistamine: Pese beebiporgandid korralikult švammiga nii, et ei oleks mulda (jäta koor peale , kuna see [...]

By |2019-03-19T15:19:39+00:00märts 3rd, 2019|Kergelt vürtsikas roog veise lõikudest kommenteerimine on välja lülitatud

Grillitud koftad (kebab)

Kogus 6-le Koostis- ja maitseained: 1 pakk (500g) Liivimaa lihaveise mahe hakkliha Küüslauk 20g Sibul 30g Värske petersell 30g Leib või leivapuru 25g Chilli helbed 2g Värske koriander 6g Värsked selleri lehed 12g Paprika pulber 6g Sool Purustad pipar Puidust vardad Valmistamine: Leota vardaid vees, et küpsetamisel ei läheks mustaks või põlema. Kui kasutad leiba [...]

By |2019-03-19T15:24:03+00:00märts 3rd, 2019|Grillitud koftad (kebab) kommenteerimine on välja lülitatud

Veise pada

Kogus 4-le Koostis- ja maitseained: 1 pk (390g) Liivimaa lihaveise mahe pajakuubikut Porgand 120g Sibul 30g Küüslauk 8g Seller 30g Punane vein (pinot noir) 0,2l Veise puljong 0,3l Purustatud tomatid 100g Sool Pipar Loorber Tüümian Worchesteri kaste 20g murulauk Valmistamine: Puhasta ning koori köögiviljad. Lõika porgand ning seller suuremaks kuubikuks, sibul ning küüslauk umbes pöidla suuruseks. [...]

By |2019-03-19T15:24:54+00:00märts 3rd, 2019|Veise pada kommenteerimine on välja lülitatud

Steik apteegitilli ning kaalika kreemiga

Kogus 6-le Koostis- ja maitseained:  3 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise steik (2x200g) Purustatud pipar Apteegitill ehk fenkol 1 kg Valge vein (riesling) 0,3l Vesi 0,3l Suhkur 30g Valge jahvatatud pipar Sool Mesi 10g Kaalikas 0,6kg Rõõsk koor 60ml Valmistamine: Maitsesta steigid soolaga ning hoia kuni soolakristallid on sulanud. Lõika fenkol pikuti neljaks sektoriks. Rösti [...]

By |2019-03-19T16:22:13+00:00märts 3rd, 2019|Steik apteegitilli ning kaalika kreemiga kommenteerimine on välja lülitatud

Rohumaaveise esiselg musta küüslaugu aioliga

Koostis- ja maitseained:  lihaveise esielja steik (ca 2x200g pakendis) Marinaad:  poole sidruni mahl paar oksa tüümiani 1/2 dl oliiviõli soola pipart 2-3 küünt küüslauku  mett Musta küüslaugu aioli  3-4 musta küüslaugu küünt 1 muna 2 dl mahedamaitselist õli Juhend: 1. Sega marinaadi ained omavahel. Pigista kaussi esmalt sidrunist mahl ja nopi tüümianilehed varre küljest. Kalla [...]

By |2019-03-03T17:46:52+00:00märts 3rd, 2019|Rohumaaveise esiselg musta küüslaugu aioliga kommenteerimine on välja lülitatud

Friikartulid rohumaaveise rasvaga

Vaja läheb (ühikud on täiesti tunde järgi): Kartulid (võib kasutada ükskõik, milliseid. Meie kasutasime "Gala" kartuleid, mis ei kipu kiiresti lagunema) Liivimaa Lihaveise mahe veiserasv Meresool Värsked ürdid Soovituslik on kasutada ka termomeetrit Kuidas: Lõika kartulid enam-vähem ühesuurusteks kangideks. Pea meeles, et mida paksemad nad on, seda kauem läheb neil aega, et valmida. Aseta kangid [...]

By |2019-03-19T15:27:35+00:00märts 3rd, 2019|Friikartulid rohumaaveise rasvaga kommenteerimine on välja lülitatud

Osso bucco hautis

Traditsiooniline itaalia talumehe roog, mis on maailmas tuntust kogunud sellisel määral, et isegi loomast lõigatavaid koodi tükke nimetatakse Osso Bucco'ks. Koostis- ja maitseained 1 pakk Liivimaa Lihaveise osso buccot 1/2 spl jahu sool, pipar 25 g või 1 spl oliivõli 1 sibul, peeneks hakitud 1 porgand väikesteks tükkideks 1 sellerivars väikesteks tükkideks 1 küüslauguküüs 1 klaas [...]

By |2019-03-19T15:28:24+00:00märts 3rd, 2019|Osso bucco hautis kommenteerimine on välja lülitatud

Chorizo ja läätse supp

Koostis- ja maitseained: - 225 g läätsi - 2 loorberilehte - 3 spl rohumaaveise rasva - 2-3 mahe rohumaaveise chorizo vorsti - 1 suurem sibul - 4 küüslaugu küünt - 110 ml punast veini - 3 sellerivart, võimalusel koos lehtedega - 1 spl kuivatatud majoraani või samaväärne kogus värsket majoraani - 4-5 porgandit - 900 [...]

By |2019-03-19T15:28:56+00:00märts 3rd, 2019|Chorizo ja läätse supp kommenteerimine on välja lülitatud

Klassikaline ja eestipärane ahjuküpsis

Koostis- ja maitseained Liivimaa Lihaveise ahjupraad või sisetükk 1 spl meresoola 1 spl värskelt jahvatatud musta pipart 1 küüslauk 2 sibulat 2 porgandit 2 sellerit oliiviõli ürte nt. tüümian, rosmariin, loorber, salvei 1. Eelsoojenda ahi 240 kraadini. 2. Pese juurviljad ning tükelda jämedalt, juurvilju koorida ei ole vaja. Murra küüslauk küünteks ning laota koos teiste [...]

By |2019-03-19T15:31:24+00:00märts 3rd, 2019|Klassikaline ja eestipärane ahjuküpsis kommenteerimine on välja lülitatud

Sibula-kruubisupp veiselihaga

Koostis- ja maitseained 1 pakk Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõikeid 3-4 suurt sibulat (viilutatud) 1 porgand 4 küünt küüslauku 1 klaas veisepuljongit 1 spl veise- fondi 0,5 klaasi valget veini 1 klaas vett 0,5 klaasi kruupe 1 Loorberi leht piprateri soola Pese korralikult kruubid ning keeda need eraldi valmis. Küpseta lõiked pannil või ahjus oliivõli [...]

By |2019-03-19T15:33:07+00:00märts 3rd, 2019|Sibula-kruubisupp veiselihaga kommenteerimine on välja lülitatud