Chorizo ja läätse supp2019-03-19T15:28:56+00:00

Chorizo ja läätse supp

Koostis- ja maitseained:

– 225 g läätsi
– 2 loorberilehte
– 3 spl rohumaaveise rasva
– 2-3 mahe rohumaaveise chorizo vorsti
– 1 suurem sibul
– 4 küüslaugu küünt
– 110 ml punast veini
– 3 sellerivart, võimalusel koos lehtedega
– 1 spl kuivatatud majoraani või samaväärne kogus värsket majoraani
– 4-5 porgandit
– 900 ml veisepuljongit
– 3 spl tomatipastat/purustatud tomateid
– 450 g värsket hakitud spinatit (või 340 g külmutatud spinatit)
– suur peotäis hakitud peterselli
– maitse järgi soola ja pipart
– maitse järgi punaseveiniäädikat

Pruunista viiludeks lõigatud vorstid 2 spl rasvaines, millele on lisatud loorberilehed. Kui vorstid on pruunistunud eemalda need pannilt.
Pese läätsed ning lisa need koos 3 klaasitäie keeva veega potti või pannile. Küpseta läätsi keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, samal ajal haki köögiviljad. Vajadusel lisa läätsedele veel keevat vett, et need ei muutuks kuivaks.
Haki sibul ja küüslauk ning pruunista 1 spl rasvainega samal pannil, millel pruunistasid vorste. Kui sibul on muutunud klaasjaks lisa pannile vein ning kuumuta paar minutit.
Lisaga läätsedele puljong ning tükeldatud seller ja selle lehed, sibul ja küüslaul, samuti majoraan, segage segu ning laske sel vaikselt keema tõusta. Seejärel tükelda porgandid ning lisa koos soola ja pipraga supile, sega hoolikat. Lase supil veel vähemalt 10 minutit keeda ning sega suppi aeg-ajalt, võimalusel võid lasta supil ka pikemalt podiseda, kuid jälgi, et läätsed ei hakkaks lagunema, vajadusel lisa veel vett.
Lisa supile tomatipasta ning sega korralikult, jätka keetmist, kuni porgandid on pehmed. Vajadusel maitsest täiendavalt soola ja pipraga ning lisa spinat ja petersell.
Serveerimisel lisab iga toidunautleja punaseveiniäädikat vastavalt oma maitsele. Serveeri koos leiva ja värske võiga.
Maitseelamusi!