Friikartulid rohumaaveise rasvaga2019-03-19T15:27:35+00:00

Friikartulid rohumaaveise rasvaga

Vaja läheb (ühikud on täiesti tunde järgi):

Kartulid (võib kasutada ükskõik, milliseid. Meie kasutasime “Gala” kartuleid, mis ei kipu kiiresti lagunema)
Liivimaa Lihaveise mahe veiserasv
Meresool
Värsked ürdid
Soovituslik on kasutada ka termomeetrit
Kuidas:
Lõika kartulid enam-vähem ühesuurusteks kangideks. Pea meeles, et mida paksemad nad on, seda kauem läheb neil aega, et valmida.
Aseta kangid kaussi ning täida kauss külma veega. Jäta kartulid vette ligunema umbes tunniks. Mida kauem kartulid saavad vees liguneda, seda rohkem üleliigset tärklist eraldub ning see teeb kartulid krõbedamaks.
Eemalda kartulid kausist ning tupsuta need kuivaks. Meie kasutasime tavalist köögirätikut, kuid köögipaberid sobivad ka.
Kui oled valmis fritüürima, lisa rohumaaveise rasv sügavasse potti, sulanud rasva võiks olla umbes 10 cm. Kuumuta rasv 180 kraadini.
Kui rasv on kuum, aseta kartuli kangid ettevaatlikult rasva. Ära fritüüri kõiki kartuleid korraga! Selleks, et saada parimat tulemust tee seda osadena.
Fritüürimine võtab kuskil 5-10 minutit, olenevalt kui krõbedaid kartuleid te soovite ning kui paksud kangid te lõikasite.
Kui kartulid on ilusad kuldsed ning krõbedad, võta nad välja ning aseta köögipaberiga kaetud ahjupannile. See kuivatab nad liigsest rasvast ning ei lase neil muutuda pehmeks.
Viimaks maitsesta kartulid soola ning soovi korral värskete ürtidega ja voilá, ongi valmis!