Kogus 6-le
Koostis- ja maitseained:
- 1 pakk (500g) Liivimaa lihaveise mahe hakkliha
- Küüslauk 20g
- Sibul 30g
- Värske petersell 30g
- Leib või leivapuru 25g
- Chilli helbed 2g
- Värske koriander 6g
- Värsked selleri lehed 12g
- Paprika pulber 6g
- Sool
- Purustad pipar
- Puidust vardad
Valmistamine:
- Leota vardaid vees, et küpsetamisel ei läheks mustaks või põlema.
- Kui kasutad leiba siis leota leivaviile vees, ning seejärel pigista leivast üleliigne vesi välja. Kui kasutad leivapuru siis ei ole vaja leotada ning saad lisada otse segusse.
- Haki küüslauk, sibul, petersell, koriander ning selleri lehed.
- Sega kõik koostisained omavahel kokku.
- Lase segul umbes 1-2 tundi seista külmiku temperatuuril, et maitsed seguneksid.
- Mässi kätega segu ühtlaste portsjonitega ümber puidust varraste.
- Grilli näiteks green eggil, või grillpannil umbes 10 minutit või kuni valmimiseni.
Serveerimine:
Serveeri koos grillitud pita ning adzikaga.