Grillitud koftad (kebab)2019-03-19T15:24:03+00:00

Grillitud koftad (kebab)

Kogus 6-le

Koostis- ja maitseained:

  • 1 pakk (500g) Liivimaa lihaveise mahe hakkliha
  • Küüslauk 20g
  • Sibul 30g
  • Värske petersell 30g
  • Leib või leivapuru 25g
  • Chilli helbed 2g
  • Värske koriander 6g
  • Värsked selleri lehed 12g
  • Paprika pulber 6g
  • Sool
  • Purustad pipar
  • Puidust vardad

Valmistamine:

  1. Leota vardaid vees, et küpsetamisel ei läheks mustaks või põlema.
  2. Kui kasutad leiba siis leota leivaviile vees, ning seejärel pigista leivast üleliigne vesi välja. Kui kasutad leivapuru siis ei ole vaja leotada ning saad lisada otse segusse.
  3. Haki küüslauk, sibul, petersell, koriander ning selleri lehed.
  4. Sega kõik koostisained omavahel kokku.
  5. Lase segul umbes 1-2 tundi seista külmiku temperatuuril, et maitsed seguneksid.
  6. Mässi kätega segu ühtlaste portsjonitega ümber puidust varraste.
  7. Grilli näiteks green eggil, või grillpannil umbes 10 minutit või kuni valmimiseni.

Serveerimine:

Serveeri koos grillitud pita ning adzikaga.