Osso bucco hautis2019-03-19T15:28:24+00:00

Osso bucco hautis

Traditsiooniline itaalia talumehe roog, mis on maailmas tuntust kogunud sellisel määral, et isegi loomast lõigatavaid koodi tükke nimetatakse Osso Bucco’ks.

Koostis- ja maitseained

  • 1 pakk Liivimaa Lihaveise osso buccot
  • 1/2 spl jahu
  • sool, pipar
  • 25 g või
  • 1 spl oliivõli
  • 1 sibul, peeneks hakitud
  • 1 porgand väikesteks tükkideks
  • 1 sellerivars väikesteks tükkideks
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 klaas valget veini
  • 200 gr konservtomateid
  • üks punevõrse, oksake tüümiani

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Ideaalis soovitame jahu, soola ja pipra panna kilekotti, lisada lihatükid ning kõik see tugevasti läbi raputada.
Aja pool võikogusest koos oliivõliga pannil kuumaks ning prae liha selles pruuniks. Vahepeal sulata ülejäänud või suures ja kaanega hautamisnõus, seejärel pruunista selles madalal kuumusel köögiviljad ja küüslauk. Tõsta liha köögiviljade peale. Pannile, kus liha praadisid, lisa vein. Aja panni sisu keema ja kraabi kõik praadimisjäägid veini sisse. Lisa sellele tomatid, suru need vedelikus katki, lisa pune ja tüümian.
Kalla saadud kastmevedelik lihale. Vajaduse korral lisa veidike puljongit, et liha oleks kaetud. Pane kaas peale ja lase ahjus küpseda nii kaua kuni liha on pehme ja luude küljest ära kukkumas. Vaata aeg-ajalt, et vedelikku oleks piisavalt, lisa puljongit kui vaja