Rohumaaveise esiselg musta küüslaugu aioliga2019-03-03T17:46:52+00:00

Rohumaaveise esiselg musta küüslaugu aioliga

Koostis- ja maitseained: 

  • lihaveise esielja steik (ca 2x200g pakendis)

Marinaad:

    •  poole sidruni mahl
    • paar oksa tüümiani
    • 1/2 dl oliiviõli
    • soola
    • pipart
    • 2-3 küünt küüslauku
    •  mett

Musta küüslaugu aioli

  •  3-4 musta küüslaugu küünt
  • 1 muna
  • 2 dl mahedamaitselist õli
Juhend:

1. Sega marinaadi ained omavahel. Pigista kaussi esmalt sidrunist mahl ja nopi tüümianilehed varre küljest. Kalla peene joana juurde oliiviõli ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel lisa pisut mett.

2. Pane steigid kaussi ja kalla marinaad peale, sega kätega kõik ühtlaseks. Lase lihal marinaadis tõmmata paar tundi kuni üle öö. Külmkappi võib liha jätta marinaadi kuni paariks päevaks

3. Aioli jaoks pane puhastatud küüslauguküüned, muna ja oliiviõli purki ja surista saumikseriga ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Kui kaste tundub vedel lisa õli.

4. Küpseta kuumadel sütel või malmpannil mõlemalt poolt umbes 5 minutit. Paku koos aioliga.

Retsept: Piret Hanson

Pilt: Piret Hanson