Veiseliha salat värske kartuli ja meekastmega2019-03-19T15:35:15+00:00

Veiseliha salat värske kartuli ja meekastmega

Koostis- ja maitseained

  • 1 pakk Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõikeid
  • 300-350 g väikseid värskeid kartuleid
  • 8 kirsstomatit või 3 tavalist tomatit
  • 1 suur kurk
  • 3 spl hakitud peterselli
  • 40 g mandlilaaste
  • 4 spl oliiviõli
  • 2 spl balsamico äädikat
  • 2 spl mett

Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Kurna ja lõika kartulid pooleks. Tükelda 1 kurk kaussi, lisa sinna 3 spl värsket hakitud peterselli ja 40 g mandlilaaste (võivad olla röstitud). Lisa soojad kartulid.

Sega väikses kausis kokku 4 spl oliiviõli, 2 spl balsamicot ja 2 spl vedelat mett (kui mesi on kõva, siis tilguta natukene sidrunimahla mee sisse ja sega). Lisa sool ja pipar.

Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa sinna abalõiked (enne praadimist eemalda vedelik ja kuivata liha köögipaberiga) või esiseljast lõigatud ribad. Praadige kergelt. (Samuti sobib salatisse ka eelmise päeva grillist ülejäänud viilutatud liha.)

Võta suur kauss või taldrik. Kata selle põhi värksete salatilehtedega ning lisa poolikud kirsstomatid. Lisa lihatükid, ülejäänud komponendid ning kaste (juurde võib kallata ka liha praadimisest alles jäänud vedeliku.) Maitsesta pipra ja soolaga.