Veisesaba kuuseokaste, kartulipüree ja juurselleriga2019-02-18T18:33:09+00:00

Veisesaba kuuseokaste, kartulipüree ja juurselleriga

Veisesaba 
3 kg veisesaba
400 g kuuseokkaid
1 sibul
1 porgand
1 seller
pool küüslauku
400 ml punast veini

Kartuli püree
500 g kartulit
200 ml vahukoort
100 ml piima
50 g võid
soola

Juurseller
1 juurseller, kooritud
100 ml valge veini äädikat
50 g suhkrut
50 g valget veini
võid

Veisesaba
1. Eelsoojenda ahi 110 kraadini.
2. Pruunista sabad pannil, kuni üleni kuldsed. Aseta kuuseokkad sügavale ahjupannile ning kata marliga.
3. Aseta marlile veise sabad, viilutatud porgandid, sibulad, seller ja pressitud küüslauk. Lisa punane vein ning aseta ahju 10 tunniks.
4. Võta ahjust ning kalla vedelik läbi sõela pannile ning vähenda, kuni vedelikul on kastme konsistents. Eemalda vedeliku pealt kogu rasv. Samal ajal eemalda luudelt liha. Kui kaste on valmis lisa sellest väike osa lihale, et see ei oleks liiga kuiv ning maitsesta soolaga.
5. Aseta tööpinnale toidukile, pane selle keskele sabaliha ning tee sellest rull. Rulli tihedalt ning seos otsad kinni. Aseta külmkappi tahenema.

Kartulipüree
6. Aseta kooritud kartulid potti, kata veega ning lase keema. Vähenda kuumust ning keeda kuni valmis.
7. Kalla ära vesi ning tambi pudrunuiaga siledaks. Pane pudru tagasi potti ning lisa vahukoor ja piim. Lase keema ning siis blenderda, lisades või ning maitsestades soolaga.

Juurseller
8. Viiluta sellerist mõned õhukesed ringid, marineerimiseks. Lisa valge veini äädikad, suhkur ja valge vein pannile, lase keema ning kalla selleri peale.
9. Ülejäänud sellerist lõika 2.5 x 5 cm kolmnurgad ning keeda soolaga veesi, kuni valmis.

Serveeri
10. Lõika veisesaba rullist ringid ning pruunista otsad pannil, niimoodi et kile on veel ümber ning hoiab kuju. Lase ringid ahjus soojaks ning siis eemalda kile.
11. Karameliseeri pannil, võis, juurseller.
12. Aseta taldrikule kartulipüree ja veisesaba ring, karamelliseeritud juurseller ja marineeritud juurseller ning viimaks lisa kuuseokka kaste.