Vokiroog paksoi, brokkoli ja veiselihaga2019-03-19T15:34:31+00:00

Vokiroog paksoi, brokkoli ja veiselihaga

Koostis- ja maitseained:

  • 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise lihalõikeid
  • 1 brokkoli, väikesed õisikud eraldatud
  • 200 g suhkruherneid
  • 4 vart rohelist sibulat, haikutuna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna (võib kasutada ka Gourmet Gardeni küüslaugupastat)
  • pöidlasuurune jupp ingverit (võib samuti lisada 1 tl Gourmet Gardeni toodet)
  • 4 sl Hoisin kastet
  • õli vokkimiseks
  • 3 paksoid, lehed eraldatud  (võib asendada värske spinatiga)

Kuumuta vokkpannil õli ning pruunista veiseliha kiirelt kuuma õli sees umbes 3 minuti jooksul. Tõsta liha pannilt. Tõsta samale pannile küüslauk, prae kiirelt läbi. Lisa brokkoli ning väike sorts vett. Voki umbes 3-4 minutit, kuni brokkoliõisikud on läbi kuumutatud. Järgmisena lisa pannile suhkruherned, paksoi ja roheline sibul ning jätta vokkimist rooga kogu aeg segades umbes 2-3 minuti jooksul. Sega juurde hoisin kaste ja veiseliha. Kuumuta läbi, vajadusel lisa veidi vett või puljongit. Serveeri kohe. Juurde sobib pakkuda nuudleid või aurutatud riisi.

Retsept ja pilt pärinevad Tuuli Mathiseni toidublogist “Ise tehtud. Hästi tehtud”