Menu

Aeglaselt küpsetatud rohumaaveise antrekoodi ribi

Koostis- ja maitseained:
  • 1 pakk rohumaaveise antrekoodi ribi
  • liha marineerimiseks 2/3 osa Cayenne vürtsisegu + 1/3 raz el hanout vürtsisegu (umami.ee; vastavad maitseained on müügil ka Adavere lihapoes)
  • meresool
  • loorberileht
  • grillkastet (soovi korral)

Kuivata antrekoodi ribid paberrätikuga ning hõõru seejärel kokku Cayenne ning raz el hanouti segu ja soolaga. Aseta ribile loorberileht ning mässi tugevalt fooliumisse. Keera fooliumi otsad tugevalt ülesse, kuna ribidest tuleb välja lihamahlasid.

Maitseained lähevad lihasse efektiivsemailt toatemperatuuril, selleks lase ribil toatemperatuuril marineeruda 1-2 tundi ning seejärel pane ribid veel omakorda külmikusse üleöö marineerima.

Ribide küpsetamiseks kuumuta ahi 120 kraadini ning pane ribid küpsema umbes 5 tunniks, küpsemise poole peal keera fooliumis ribid ümber. Küpsetuse aeg ja ahju temperatuur sõltuvad ka maitse-eelistustest.

Valminud ribil lase rahuneda 20 minutit. Soovi korral võib rahunenud ribi kõrgel temperatuuril ja ahju grillfunktsiooni kasutades kiirelt pruunistada. Kui soovid kasutada mõnd grillkastet, siis pintselda ribid enne grillimist sellega kokku.

Lõika valminud ribid lahti ja naudi.