Menu

Härjasaba Guinnessi õlles

Koostis- ja maitseained
  • 1 kilo veisesaba
  • 2 porgandit
  • 2 vart sellerit
  • 1 suurem sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 3 loorberilehte
  • 2 spl tomatikastet, et veidi hapumat nüanssi lisada
  • 1 pudel Guinnessi õlu
  • 1 tassitäis loomaliha puljongit (fondist või puljongikuubikust)
  • peotäis tüümiani, kas kuivatatult või värskelt
  • 1 punane tšillipipar, seemned välja ja hakitud peeneks
  • 8 kadakamarja, soola, pipart, lusikatäis sinepit

Kuumuta õli malmpotis ning  pruunista veisesabad igast küljest. Tõsta sabad välja, alanda kuumust ning samas õlis kuumuta läbi hakitud sibul ja küüslauk. Lisa tükeldatud porgand ja seller, sabalõigud, kalla peale pudel Guinnessi ning seejärel kõik maitseianed. Puljongit niipalju, et liha ja juurikad oleksid kaetud. Lase pott podisema vähemalt kaheks tunniks.