Kergelt vürtsikas roog veise lõikudest

Koostis- ja maitseained: 1 pk (390g) Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõiked Šalottsibul 40g Värviline beebi porgand (võib kasutad ka tavalist porgandit) 80g Küüslauk 6g Värske chilli kaun 8g Tume soja 12g Vesi 80ml Sool Värske koriander 5g Seesami seemned Valmistamine: Pese beebiporgandid korralikult švammiga nii, et ei oleks mulda (jäta koor peale , kuna see [...]

By |2019-03-19T15:19:39+00:00märts 3rd, 2019|Kergelt vürtsikas roog veise lõikudest kommenteerimine on välja lülitatud

Grillitud koftad (kebab)

Kogus 6-le Koostis- ja maitseained: 1 pakk (500g) Liivimaa lihaveise mahe hakkliha Küüslauk 20g Sibul 30g Värske petersell 30g Leib või leivapuru 25g Chilli helbed 2g Värske koriander 6g Värsked selleri lehed 12g Paprika pulber 6g Sool Purustad pipar Puidust vardad Valmistamine: Leota vardaid vees, et küpsetamisel ei läheks mustaks või põlema. Kui kasutad leiba [...]

By |2019-03-19T15:24:03+00:00märts 3rd, 2019|Grillitud koftad (kebab) kommenteerimine on välja lülitatud

Steik apteegitilli ning kaalika kreemiga

Kogus 6-le Koostis- ja maitseained:  3 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise steik (2x200g) Purustatud pipar Apteegitill ehk fenkol 1 kg Valge vein (riesling) 0,3l Vesi 0,3l Suhkur 30g Valge jahvatatud pipar Sool Mesi 10g Kaalikas 0,6kg Rõõsk koor 60ml Valmistamine: Maitsesta steigid soolaga ning hoia kuni soolakristallid on sulanud. Lõika fenkol pikuti neljaks sektoriks. Rösti [...]

By |2019-03-19T16:22:13+00:00märts 3rd, 2019|Steik apteegitilli ning kaalika kreemiga kommenteerimine on välja lülitatud

Friikartulid rohumaaveise rasvaga

Vaja läheb (ühikud on täiesti tunde järgi): Kartulid (võib kasutada ükskõik, milliseid. Meie kasutasime "Gala" kartuleid, mis ei kipu kiiresti lagunema) Liivimaa Lihaveise mahe veiserasv Meresool Värsked ürdid Soovituslik on kasutada ka termomeetrit Kuidas: Lõika kartulid enam-vähem ühesuurusteks kangideks. Pea meeles, et mida paksemad nad on, seda kauem läheb neil aega, et valmida. Aseta kangid [...]

By |2019-03-19T15:27:35+00:00märts 3rd, 2019|Friikartulid rohumaaveise rasvaga kommenteerimine on välja lülitatud

Chorizo ja läätse supp

Koostis- ja maitseained: - 225 g läätsi - 2 loorberilehte - 3 spl rohumaaveise rasva - 2-3 mahe rohumaaveise chorizo vorsti - 1 suurem sibul - 4 küüslaugu küünt - 110 ml punast veini - 3 sellerivart, võimalusel koos lehtedega - 1 spl kuivatatud majoraani või samaväärne kogus värsket majoraani - 4-5 porgandit - 900 [...]

By |2019-03-19T15:28:56+00:00märts 3rd, 2019|Chorizo ja läätse supp kommenteerimine on välja lülitatud

Hiinapärane veisehautis

Koostis- ja maitseained 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise pajakuubikuid 1-2 porgandit 100 g seeni 1 spl hakitud ingverit 2 hakitud küüslauguküünt Veidi tšillit 2 spl jahu 3 spl sojakastet 0,5 l veisepuljongit 0,5 tl Hiina 5-vürtsisegu (koriandriseemned, roheline aniis, nelk, apteegitill, kaneel) 0,5 tl palmisuhkrut rohelist sibulat Kuidas teha Kuumuta ahi 160-170 kraadini. Kuivata lihatükid esmalt [...]

By |2019-03-19T15:32:04+00:00märts 3rd, 2019|Hiinapärane veisehautis kommenteerimine on välja lülitatud

Sibula-kruubisupp veiselihaga

Koostis- ja maitseained 1 pakk Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõikeid 3-4 suurt sibulat (viilutatud) 1 porgand 4 küünt küüslauku 1 klaas veisepuljongit 1 spl veise- fondi 0,5 klaasi valget veini 1 klaas vett 0,5 klaasi kruupe 1 Loorberi leht piprateri soola Pese korralikult kruubid ning keeda need eraldi valmis. Küpseta lõiked pannil või ahjus oliivõli [...]

By |2019-03-19T15:33:07+00:00märts 3rd, 2019|Sibula-kruubisupp veiselihaga kommenteerimine on välja lülitatud

Panniroog lillkapsa ja brokkoliga

Koostis- ja maitseained 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõikeid 1 sibul (peenikesteks tikkudeks lõigatud) 1 väike brokkoli 1 väike lillkapsas 3 spl sojakastet 2 spl austrikastet 200 ml keedetud vett 1tl mapuche indiaanlaste vürtsisegu soovi korral 1tl maisitärklist + veidi külma vett Veiseliha peab enne kasutamist kindlasti pool tundi toatemperatuuril seisma. Seejärel kuivata lihatükid [...]

By |2019-03-19T15:33:52+00:00märts 3rd, 2019|Panniroog lillkapsa ja brokkoliga kommenteerimine on välja lülitatud

Vokiroog paksoi, brokkoli ja veiselihaga

Koostis- ja maitseained: 1 pk Liivimaa Lihaveise mahe lihaveise lihalõikeid 1 brokkoli, väikesed õisikud eraldatud 200 g suhkruherneid 4 vart rohelist sibulat, haikutuna 2 küüslauguküünt, hakituna (võib kasutada ka Gourmet Gardeni küüslaugupastat) pöidlasuurune jupp ingverit (võib samuti lisada 1 tl Gourmet Gardeni toodet) 4 sl Hoisin kastet õli vokkimiseks 3 paksoid, lehed eraldatud  (võib asendada värske [...]

By |2019-03-19T15:34:31+00:00märts 3rd, 2019|Vokiroog paksoi, brokkoli ja veiselihaga kommenteerimine on välja lülitatud

Veiseliha salat värske kartuli ja meekastmega

Koostis- ja maitseained 1 pakk Liivimaa Lihaveise mahe rohumaaveise lihalõikeid 300-350 g väikseid värskeid kartuleid 8 kirsstomatit või 3 tavalist tomatit 1 suur kurk 3 spl hakitud peterselli 40 g mandlilaaste 4 spl oliiviõli 2 spl balsamico äädikat 2 spl mett Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Kurna ja lõika kartulid pooleks. Tükelda 1 [...]

By |2019-03-19T15:35:15+00:00märts 3rd, 2019|Veiseliha salat värske kartuli ja meekastmega kommenteerimine on välja lülitatud