Veise pada2019-03-03T17:49:53+00:00

Veise pada

Kogus 4-le

Koostis- ja maitseained:

  • 1 pk (390g) Liivimaa lihaveise mahe pajakuubikut
  • Porgand 120g
  • Sibul 30g
  • Küüslauk 8g
  • Seller 30g
  • Punane vein (pinot noir) 0,2l
  • Veise puljong 0,3l
  • Purustatud tomatid 100g
  • Sool
  • Pipar
  • Loorber
  • Tüümian
  • Worchesteri kaste 20g
  • murulauk

Valmistamine:

  1. Puhasta ning koori köögiviljad.
  2. Lõika porgand ning seller suuremaks kuubikuks, sibul ning küüslauk umbes pöidla suuruseks.
  3. Maitsesta veiseliha kergelt soolaga.
  4. Prae veiseliha kuubikud potis.
  5. Kui liha on pruunistunud, siis lisa porgandid.
  6. Hetke pärast ka ülejäänud köögiviljad ning pruunista.
  7. Järgmiseks lisa punane vein, lase keema tõusta. Kui vein on keema tõusnud siis võid ettevaatlikult veini aurud süüdata. Kuumuta niikaua kui aurud enam ei põle. See tähendab, et alkohol on veinist eemaldunud.
  8. Lisa purustatud tomatid, puljong ning maitseained.
  9. Lase pajal keema tõusta ning keeda umbes 5-10 minutit.
  10. Seejärel tõsta segu ahjupotti ning pane eelkuumutatud ahju 180 kraadiga 1,5 h valmima.

Serveerimine:

Suurepärane on serveerida pada koos Tšehhi pelmeenidega (czech dumplings), kuid ka traditsioonilisel moel koos kartuliga. Lõpetuseks raputa peale hakitud murulauku.